Kranio Sakral terapi
Kranio-sakral terapi er en meget blid manuel behandlingsform med fokus på kroppens puls samt afspænding af kroppens muskulatur og bindevæv. Formålet med kranio-sakral terapi er at påvirke kroppen til selvhelbredelse.

Vi bruger betegnelsen kroppens puls synonymt med det, vi kalder den “kranio-sakrale puls”, som er betegnelsen for den hastighed, hvormed cerebrospinal-væsken (hjernevæsken) pumpes rundt mellem hjerne og rygmarv, mellem kraniet og korsbenet (sacrum).

Forandringer i pulsens rytme vil kunne medføre forandringer i både krop og sjæl. Ved hjælp af blide tryk kan kroppen oprettes til selv at rette de ubalancer, som måtte være opstået efter slag eller stød, influenza, chok eller andre påvirkninger.

Kranio-sakral terapi udspringer fra en manuel-medicinsk metode (osteopati) og blev udformet af en amerikansk læge ved navn William Sutherland for cirka 80 år siden (Sutherland, 1939).

I midten af 1970’erne udviklede John Upledger metoden til en standardiseret behandlingsform – kranio-sakral terapi.

Mange søger mange behandling hos en kranio-sakral terapeut for følgende symptomer og lidelser:

  • Stress, koncentrationsbesvær og indlæringsproblemer
  • Hovedpine og migræne
  • Nakke-, ryg- og bækkensmerter
  • Piskesmældslæsioner
  • Hormonelle forstyrrelser
  • Bidfunktions- og tandproblemer

Kranio-sakral terapi menes generelt at kunne medvirke til øget velbefindende og kan kombineres med andre behandlingsformer. Behandlingsformen kan bruges af alle.

Sådan foregår behandlingen:
Klienten ligger på briksen og nyder behandlingen. På specielle steder på hovedet, i nakken, på ryggen og korsbenet anvender Kranio-Sakral terapeuten et meget let tryk – en art mikroskopisk massage.

Klienten oplever en dyb form for afspænding, ligesom når man er i en behagelig søvntilstand og drømmer, flyder, er bevidst om omgivelserne og slapper af.