5 punkts øreakupunktur mod stress og
søvnbesvær

5 punktsmetoden
er blid og effektiv øre-akupunktur, der fremmer balancen mellem krop og sind og skaber en indre ro, som mange mennesker kan have gavn af i en stresset og travl hverdag. 

Behandlingen består i, at jeg sætter fem ganske tynde sterile nåle i begge ører. Nålene er engangsnåle, som altid kasseres efter en behandling. Der er også mulighed for at få sat akupunktur-kugle-plastre på, som kan sidde i op til 1 uge, hvor klienten selv skal ”trykke/nuldre” kuglerne i løbet af dagen. Du kan få sat kugle-plastrene på fra start (uden forudgående nåle-behandling), eller du kan starte med nåle-behandlingen og efterfølgende få sat akupunktur-kugler i ørene.

5 punktsbehandlingen hjælper dig med af slappe af og fokusere, og giver derved en større følelse af indre ro og kontrol. Samtidig reduceres angst, koncentrationsbesvær, tankemylder, søvnløshed mv.

5 punktsbehandlingen understøtter kroppens egen helbredelses proces – og balancerer produktionen af dopamin, kortisol, endorfiner og de hormonstoffer, som blandt andet er vigtige i kampen mod stress og depression. Det sker fordi de 5 punkter – der anvendes i forskellige kombinationer – stimulerer kroppens egen produktion af disse hormonstoffer og påvirker det autonome nervesystem, puls og blodtryk i en positiv retning. 

5 punktsmetoden handler om hjælp til selvhjælp, ved at anvende og afbalancere de ressourcer, som allerede er til stede i kroppen og dermed forbedrer livskvaliteten.

5 punktsmetoden blev oprindelig udviklet i USA til at afhjælpe abstinenser hos misbrugere.

De fleste oplever en umiddelbar symptomlindring allerede ved første behandling.

5 punktsmetoden bliver anvendt mange steder i sundhedsvæsnet på grund af de gode og veldokumenterede resultater. Jeg kombinerer 5 punktsmetoden med zoneterapi, så du vil ligge med nålene i ørene, mens zoneterapien foregår. Der er ingen kendte bivirkninger ved 5 punktsmetoden og den kan kombineres med både medicinsk behandling samt andre traditionelle og alternative behandlingsformer.